Esteettömyysvalinnat

Skip to main content
Itsenäinen ja sopivasti vastuullinen työ innostaa
Itsenäinen ja sopivasti vastuullinen työ innostaa

Itsenäinen ja sopivasti vastuullinen työ innostaa

Koneenhoitaja Maria Mustonen

”Olen koulutukseltani kemiantekniikan insinööri ja työskentelen koneen- eli prosessinhoitajana. Tulin Kokkolan Vedelle kesätöihin vuonna 2018, jonka jälkeen aloin tuurata lomia. Seuraavana vuonna aloitin vakituisena työntekijänä.

Huolehdin puhtaan juomaveden toimittamisesta Kokkolan Veden asiakkaille. Seuraan veden puhdistusprosessin toimintaa ja teen tarvittavia säätöjä. Otan näytteitä ja mittaan niitä omavalvontalaboratoriossamme. Seuraan veden kulutusta ja tarvittaessa lisään veden tuotantoa laitoksella. Osallistun myös tarvittaessa määrävälein laitoksella tehtäviin huoltoihin ja pesuihin. Seuraan työssäni tietokoneelta myös jätevesipumppaamojen toimintaa ja ilmoitan puhelimitse työnjohtajalle, mikäli joku pumppaamoista kaipaa huolenpitoa.

Parasta työssäni on itsenäisyys. Siinä on sopivasti sosiaalisia kontakteja, mutta myös vastuuta. Työskentelen keskeytymättömässä kaksivuorotyössä, jossa teen 12-tuntista vuoroa itsenäisesti viikonloppuisin ja yövuoroissa. Arkipäivisin virka-aikaan töissä on myös kolme muuta työntekijää: laitosmies, sähköinsinööri ja automaatioinsinööri. Puhelimella saan tarvittaessa yhteyden päivystävään työnjohtajaan.

Teemme työtä, jolla on jokapäiväistä merkitystä meille kaikille. Monitaitoisuus on hyvä valtti myös Kokkolan Vedellä; työtä on tulevaisuudessa erityisesti putki-, sähkö- ja automaatioasentajille. Myös työnjohtajille vesilaitos tarjoaa haasteita ja mahdollisuuden kehittyä.
Vapaa-ajallani lenkkeilen ja luen. Tällä hetkellä aikani menee enimmäkseen opiskeluun, sillä opiskelen akkutekniikkaa Centria-ammattikorkeakoulussa.”